Check up di swasta

Hi ibu2… boleh suggest tak klinik swasta yg bagus untuk monthly checkup? Sy baru buat buku pink dekat kk. Tapi husband suruh sy checkup dekat swasta sebab menunggu lama masa dekat kk tu. Boleh suggest klinik2 area cyberjaya/ dengkil atau berdekatan? Terima kasih banyak🙏#pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Kalau sy x sarankan klinik persendirian sbb mereka xde kepakaran O&G kecuali mmg klinik pakar sakit puan. Baik ke hosp swasta, sy alhamdulillah semua anak masa pregnant check up dkt KPJ je. Masalah x mslh tu blkg kira janji cukup fulus wak mereka terima je masa bersalin nnt yg pasti service mmg tiptop, tp nasihat sy kalau rasa terbeban jgn buat nnt jd masalah pulak suami isteri. Jauh lg perjalanan bagi yg first time tu or yg baru2 kawen. Klinik swasta biasa mmg murah bawah 100 je tp kepakaran x dijamin dia mmg ada alat scan apa semua tu tp dia bukan major study bidang sakit puan ni. Itu yg perlu dipertimbangkan kalau pegi klinik swasta ye,nasihat ikhlas dr sy fikir2 kan dulu pilihan awak ye pilih yg terbaik

boleh check up swasta tapi KK kne pergi jgk... klau ada ap ii kes yg dialami ibu, swasta akan tolak ke gov jgk... x smua case ibu pregnant swasta amik.. terpulang lah klau rasa ii awk xde apa ii masalah.. nk g swasta boleh je..

cdgn sy.. pgi jugak gov.. tp pgi jugak private.. sbb kdg private die pnye check up x details mcm gov.. gov mmg crewet tp details.. n after g gov g private sbb diorg canggih sikit..

sis dah jmpa ke klinik swasta yg okeh..sy pun nk tukar ke klinik swasta area cyberjaya