Bila mommies hilang alahan

Hi mommies semua, boleh share tak mommies2 hilang alahan masa pregnant week ke berapa? Tak sabarnya nak hilang alahan. Tak larat dah muntah2😕

7 Balas

Depends dengan badan sis , tapi ada orgg cakap alahan ni tanda bby sihat . Macam sy bby first alahan muntah muntah, demam smpai sy berhenti kerjaa. Tapi masuk trimester 2 dah kurang dah, and trimester ke 3 terus takde alahan. Selera makan bertambah tambah . Sekarang anak kedua, setakat ni alhamdulillah takde alahan apa apa. Cumaa cepat ngntok , tiap masa duk menguap and penat kaw kaw . Harapnyaa berterusan laa takde alahan smpai bersalin.

3y ago

Hee sekarang sy dh nk masuk 6 bulan. Alhamdulillah alahan dah takde masa 4 bln hari tu n selera mmg bertambah tambah😊

Saya start week 7 sampai week 15. Lepas tu masuk week 18 jadi balik hari2 start petang je dah mual teruk. Siang makan apa pun takde selera. Lepas maghrib mesti muntah. Cuma yg bagusnya kali ni lepas muntah boleh makan benda lain. Awal2 dulu tak boleh makan apa pun.

3y ago

Yeke sis semoga alahan sis cepat berkurang. Sy skrg dah 6 bln dah. Ni post lama😅 alhmdulillah dah takde alahan lepas 16 weeks😊

saya anak 1st alahan smpai bersalin. anak ke2 sampai week 12 dah hilang alahan. menggandung kali ni tak tau lagi bila hilangnya sudah 14w masih alahan tapi kurang sikit la dari trimester1.

3y ago

Hi sis, sekarang sy dh nk masuk 6 bulan. Alhamdulillah alahan dah takde masa lepas 16 weeks hari tu😊 makan pun asyik bertambah😂

Sye hilang alahan start nak masuk minggu ke 15.. masa tu dah teringin makan mcm2. Tp masih ada certain bau atau makanan yg xboleh nak bau atau tgk..

3y ago

Hahah yeke. Aminn semoga awk pun dipermudahkan urusan😊

dpnds pd bdn sis..x sume sme bdn..ade hilang cpt ade hilang lmbt

3y ago

sekarang sy dh nk masuk 6 bulan. Alhamdulillah alahan dah takde masa 4 bln hari tu😊

Selalu trimester 1 je. In shaa Allah trimester da ok😊

3y ago

sekarang sy dh nk masuk 6 bulan. Alhamdulillah alahan dah takde masa 4 bln hari tu😊 selera pun bertambah2 😂

Kebiasaan saya, sampai kandungan 5 atau 6 bulan

3y ago

Alhamdulillah