Hilang alahan

Assalamualaikum mommies2.. sampai week berapa ea semua alahan2 dan pening kepala akan hilang sepenuhnya?

33 Balas

Waalaikumussalam. Bergantung pada body mommy sendiri. Masing2 tak sama. Saya ada alahan cuma tak teruk masa first trimester. Masuk 2nd trimester rileks je takde alahan pape aktif sentiasa. Masuk 3rd datang balik dia punya pening kepala and rasa malas yang terlampau 😌 kalau boleh nak baring je haha tapi demi kandungan sanggup pergi tawaf mall and pusing2 taman 😅

Saya ank pertama habis alahan masa 7 bulan. Ank kedua masa 5 bulan. Ni prgnen ank ketiga....skrang dah 11 week. Masih alahan. Tak tau pulak kali ni sampai bpe bulan baru abis alahan. 😅

1mo ago

sama pengalaman kita, semoga Allah ganti dengan pahala untuk pejuang..

Wkumsalam...brgantung pd bdn mommi tu sndri sis...Mcm sy dr mula preggy smp kndungan usia 10week....Selps tu alhmdllah dh ok,dh ade selra mkn,sekarang Alhmdllah dah 19w5d...❤

5y ago

Yeee dh rs sis...bby lk jns aktv bila time rht bring2 tu msti rs die gerak2...❤

1st trimester loya n muntah non stop. elok2 msuk 2nd trimester terus ok tak pernah muntah2 dh 😍. harap2 3rd trimester dia tak dtg balik la😅😅😅

sy dh nk msuk 5bulan pon xhilang2 lg ni..mkn ubat pon xboleh.sy ada tnya kwn2,dorg ckp nk msuk 4bulan smua hilang lah..tp sy ni xthu bila boleh hilang.

Ikut orang . Lain orang lain alahannya . Ada sampai habis pregnant baru hilang , ada yang hilang nanti hujung hujung dtg lagi .

mcm sy Xde alahan ape²,,pening, muntah tu xde,, cuma nk masuk kandungan 5bulan,, badan jd letih,, nk baring je kejenye,, hihi

Saya ank first dlu skejap je alahan. Skrang pregnant kedua 21w still lg alahan cuma muntah kurang dah. Tp still kurang selera mkn.

Saya 14 week belum hilang makan selalu muntah air liur pom tak boleh telan..

Depends sis sbb lain orang lain alahan dia. Ada yg sampai habis pregnant pun still ada alahan lagi.