38 MINGGU!

Hi mommies, saya sekarang 38 minggu, dan due 13.2.2023. Dan saya GDM ON DC. Soalan saya, kalau baby saya kerap mengeras TETAPI tidak sakit, perlu ke saya ke PAC? Kalau boleh taknak serah diri 12.02 tu, takut. Saya hari hari pujuk baby utk keluar. Doakan saya ya! Semoga urusan kita semua dipermudahkan & baby selamat sihat hendaknya.

9 Balas

baby sy pun kerap mengeras.. ikut mood hahaha.. sy tggu turun tanda baru ke hospital cek.. slgi blum turun tanda nak bersalin.. tggu dulu la.. buat senaman ke.. kalau tak nak serah diri.. sis ajak suami bersama ..manatau boleh mudahkn urusan hihi..sy gdm jugak.. limit sampai 40minggu kata doktor.. kalau belum jugak..kena serah diri la ..

1y ago

Terima kasih mommy!! Tula, kalau boleh taknak sampai serah diri. Tanda masih takada lagi. InsyaAllah sis, kita sama sama kuat demi baby ya! Moga dipermudahkan urusan kita utk bertarung nyawa 🤍

sy 37week 4day..baby asyik mengeras dan rasa sakit..celah kangkang pun sakit..bahagian tulang kemaluan pun rasa sakit..dubur pun terasa sakit,.tp tak de pun tanda2 nk bersalin...due date 16/2..kalau boleh nk suruh baby keluar sekarang sbb dah tak larat sgt..dah la kerja nak kena turun naik tangga..

Saya 14/2 . Serah diri 13/2 gdm on dc . Kemarin rasa mengeras pinggang punggung semua sakit sampai petang . Bila petang eh hilang ?! Hahahahah . Main2 betul😂 tapi ni rasa mcm lendir2 di kemaluan . Kalau boleh saya taknak serah diri , nak beranak sebelum serah diri

Sama tarikh edd n sy pun gdm odc. Sy sekarang ni pun baby kerap mengeras, malam2 mcm tu pandai datang sakit perut n cirit birit. Pinggang sakit and kaki pun membengkak n sakit. Tp tulah baby masi seronok dalam perut lagi.

1y ago

Semoga baby kita semua keluar sebelum edd supaya tak kena induce and dipermudahkan bersalin. 🙏🏻

saya due 11/2 , skrg pun masih belum ada tanda2 . hari2 jugak pujuk baby suruh keluar sebelum due sbb takut kena induce klau overdue 🤣

1y ago

Hahaha makin dipujuk baby, makin selesa dia kat dalam perut kita kan. Takmau keluar, tanda pun masih takada. Cuma mengeras2 yg tk sakit je.

same kte due 13.2.. gdm odc.. kerap mengeras tu ade sakit kt pinggang skali x sis? kalo x, rsenye belum lg..

1y ago

tu la.. kakak sy ckp mngeras ni braxton hicks.. kalo tgkap pinggang tu ye contraction betul.. better tggu la kot.. inshaAllah aminn 🤲

saya pon sama sudah cukup bulan tak nak serah diri awal..tggu turun tanda..kalu tak lama duduk wad..

Mommy boleh buat senaman utk percepat bukaan 😊

1y ago

InsyaAllah mommy! Saya cuba, terima kasih ya 🤍

Aminnnnnn