BUKA BUKU PINK & PROSEDUR

Hi mommies. Saya nak tanya, minggu keberapa waktu yg sesuai buka buku pink? Apa prosedurnya? Saya dah cuba call KK banyak kali tapi tak berjawab. Terima kasih. #9minggu1hari

16 Balas

Awak boleh datang sekarang ke KK terdekat, bagitau nak booking date untuk buka buku pink. Masuk je KK, bgitau nak booking. Nanti nurse bagi date, dgn appointment card. Awak kena datang sekarang, sebab ramai booking. Saya datang isnin lepas, lepas raya baru dapat date. Masatu dah 9 minggu. Tapi nurse cakap takpe, yang penting sebelum 12 minggu. Kalau 12minggu maksudnya late booking. Masa dah dapat date tu, utk buku pink kali pertama sediakan phostat IC suami isteri, sijil nikah, bil api air. Kalau kali kedua, bawak buku pink sebelum ni, dgn dokumen diatas jelah rasanya. Bil api air tak perlu melainkan alamat baru. Kalau call mmg tak angkat awak. Saya pun dah try. All the best mommy, take care💗✨

2y ago

Kalau scan skrg takut tak nampak janin lagi . Better pergi time 8minggu dah nampak baby & jantung sekali inshaallah