newbornnnn

hi mommies saya just nak luah la saya skrang dalam pantang ada la sikit stress sebab baby dia mcm taknak tido dgn saya asal tido dgn saya kejap kejap je lepastu merengek tapi bile dgn mak mertua okay je lena sampai ke pagi , saya risau nanti bile dah balik rumah sendiri dia takmau tido dgn saya macam mane nak atasi masalah ni ye🫠🥲mak mertua pulak rapat dgn dia kalau dgn mertua senyap baik jee baby tapi dgn saya kurang hmm 🥲

2 Balas

Awak ada pakai apa2 minyak ke? Kadang bau mcm tu baby tak suka. Kerapkan skin bonding dgn anak penuh kasih sayang. Buka baju dan bra, letak anak di dada, kalau susu badan, itulah bonding time dgn anak. Bilik juga kena nyaman, Pengudaraan yg baik, tiada gangguan bunyi bising kecuali huna White noise. Kadang Cara dukung baby pun kekok bg first mom. Kena belajar tu .

1y ago

Insya Allah boleh uruskan tu. Kalau puan tak yakin, anak pun tak yakin dgn puan. Dia boleh feel jika puan risau tak tenang. Just happy uruskan anak ok. Urus sama2 dgn suami. Mak mertua tu tolong je. Dia telah melalui semua tu.

kena selalu bkepit/uruskn baby.. biar dye tbiasa dgn awak..

1y ago

xpe.. sblum awak blek umah nanti, try la smggu 2 awak handle anak sorg2.. Dr A-Z.. klu mak mntua tnye, ckp je nak biasakn diri..