Susu apa yang sesuai

Hi mommies! Saya cadang nak bagi susu campur, susu badan & susu fm kat anak memandangkan susu badan dah berkurang. Susu apa yang sesuai untuk permulaan ya? Dutch baby okay ke? Anak saya nak masuk 10bulan. Kalau dah bagi susu fm kat anak, yang pertama kita kena pantau apa ya? Tq :)

6 Balas

1st susu fm ni awal kena try and error. setiap penerimaan baby tak sama. lepas tu kena tahu tanda2 alahan susu fm dkt baby. memandangkan baby dh mkn jadi bila baby alah something awak nk kena trigger which one yg menyebabkan baby alah. samaada berpunca dr susu ataupon berpunca dr pemakanan

kalau saya , saya start dgn susu murah dulu. mcm dugro, dutch baby. kalau okay boleh teruskan , kalau tak okay kene tukar susu lain. tengok najis dia sembelit atau cirit, jadi berkahak. kalau ada kene tukarr. tu tanda susu tak sesuai

apa2 brand susu okay je asalkan baby nak minum dan xde masalah cm sembelit, cirit birit, alahan dll. kena try dan error.

ok je susu apepon jnji bby leh time n x meragam

susu ape pun bley asalkn baby nk mnum..

Dah tau punca susu kurang?