Pregnant 8week 3day hanya nampak kantung

Hi mommies, saya baru repeat scan and kalau ikutkan scan size kantung usia 8week 3 days. Size kantung membesar, tapi baby tak nampak lagi kat dalam. Doc suruh repeat scan lagi 2 weeks doc kata maybe penempelan lambat. Saya risau sangat2 skrg ni. Ada ke yg sama case macam saya ?

4 Balas

Sy mcm awk.. ikut LMP sy dah 11w..scan td baru 8w.. risau sgt2 sbb xnmpk ape2..kantung je ade..kne repeat lg sebulan..tp ni bru sehari, otak dah fikir mcm2...xkuat laa sy sbb ni first baby...normal ke mcm ni...uwaaa

kalau makin membesar, ada perubahan, okaylah tu . betullah lambat . nanti masa repeat scan, tanya doktor saiz kandungan tu kalau ikutkan dah berapa week ya 🤗

2y ago

Terima kasih awak , semoga yg baik2 berbalik kepada awak.

Sabar sis.. saya ni 10w pun tak nmpk baby lagi, kantung jer cantik bulat membesar.

1y ago

awk berapa week nmpk janin n jantung.sy Bru Bru scan 10w ad kntung je .msa 5w pun scan scan nmpk kntung juga cantik.risau pulak

kita sama sis.. inshaallah fikir baik2, doa baik2 sis ..