Susah Tidur

Hi Mommies ... Saya ada anak umur 2 bulan, sekarang dia ada problem nak tidur... bagi susu badan kejap-kejap dia bangun..bagi susu formula pun macam tu ... tidur sekejap sangat, tak sampai 15 minit.. Bila dodoikan dalam keadaan baring dan berdiri dia akan tertidur, tp lepas tu dia akan bangun balik.. daripada pukul 9 pagi sampai 4 petang baru dia boleh tidur... Ada sesiapa ada problem macam ni ?? ? ... tolong momies ....

8 Balas
Tulis jawapan

Cuba try search baby white noise kt youtube, mungkin boleh mbantu ke. Sbb sya apakai yg tu. Bby sng tido. N tido lama. And sblm bg dia tido tu. Sapu la apa2 cream or minyak, massage dia. Then bru bg tido.

Baca lagi

Haah. Tp baby sy dye x tido mlm, kdang2 smpai subuh duk melayan dye. Penat tu x tau nk ckp la. 😢

Mcm bby saya juga kejap2 bangun 😪

😍😍😍

VIP Member

Baby sy pn mcm tu dlu. Hahaha. Kt riba mmg lena habis dh. Bila letak blh celik😅. Bedung pn lena la jgk tp xlama. Pastu mak sy suruh beli buaian. Tu la solution plg berkesan. 😑 lena lama la sikit bila buai. 😥

Baca lagi
VIP Member

Boleh cuba islamic audio device by mommyhana. 01124005766

Post reply image

hmm. try cari sleeping balm. dulu saya pnh pakai utk train baby tidur malam.

2y ago

no prob 👍

bedung tak sis?

2y ago

Bila letak, dia tak nangis.. tp lama2 dia akan nangis.. kelam kabut saya peluk dia dalam keadaan berdiri... pastu bila dh lama berdiri dia akan nangis... saya letak dia balik.. mcm tu la sis 😣