Tak bangun malam

Boleh ke baby baru umur 2 bulan 7 hari straight je dia tidur time malam. Takde mintak susu pun. Anak saya fully fm. Ada jugak saya kejut dia bangun tapi dia minum 1oz je lepas tu tidur balik. Normal ke macam tu? Pernah satu kali sampai 5 jam straight tidur time malam. Ibu2 tolong 🙏🏻

4 Balas

Anak sy pun mcm tu. Masuk je 2 bulan ni lena betul tido mlm sampai ke pagi. Sy pun ada kejutkan dia utk menyusu. Dia hisap kejap je then dia lena balik. Tapi esokkan pagi, bf mandikan dia sy kasi susu dulu. Byk plk dia hisap and mandikan dia pun x meragam. Kalau x kasi, time mandi dia meragam sikit, maybe lapar

dia tidur lama sbb kekenyangan atau terlebih kenyang. susu fm lambat dihadam. lain sgt dgn minum susu badan sebab susu badan mudah dihadam sbb itu setiap 2 3 jam baby akan bangun utk menyusu.

xtau la normal ke x. sbb bby sy sllu trjaga 2 3jam. pnh shri dua dia tdo smpai lebh dri 4jam. sy dh mula risau. terus sy kjutkn dia bgun dh sua dia susu..

normal, bila dia lapar, dia bangun sendiri

2y ago

Kiranya boleh la ya dia tidur straight tak minum susu walaupun dah berjam-jam?