7weeks 3days pregnancy

Hi mommies. Ptg tadi around 5:32pm sy pi toilet kencing pastu ada darah sekali. Terus pi scan, doc ckp kantung ok cantik ngamm dgn weeks skrg & dah ada heartbeat. Tp sy masih risau sbb penah miscarriage bulan 8 tuhari 6weeks preggy. Nak tanya kalau darah spotting tu mcm darah period ke? Yg kalini tkda rasa sakit senggugut or cramp lgsung tp masih risau

7weeks 3days pregnancy
6 Balas

Spotting bukan fresh blood, dia darah yang kluar sikit dan bukan warna darah..lebih kepada warna dark brown mcm tu.. Beza dgn discharge, discharge warna mcm pink y kluar skali dgn keputihan, insyaAllah baby awk kuat, doa byk2 ok😊

1y ago

Thankyou awk. Sy dah kencing berapa kali ni, darahnya dah tak keluar dah😊

sy pn ade keluar lendir coklat + mcm drh sikit. tp skli tu je keluar mse 7 weeks 3 days... p kcmsn.. doc check kantung, janin n heartbeat ok.. skrg dh 8 weeks 4 hari.. alhmdulillah ok stkt ini.. smga terus dilindungi..

scan awk sama dengan saya 7minggu 3week dah nampak ade heartbeat terkjut juga saya sebab awal dah nampak Alhamdulillah 🤲 tapi tarikh di app dengan tarikh janin saya berbeza sikit la tak sama 😅

Saya bru alami smlm , saya 7w1d smlm ada spotting . hopefully takde pape , esok bru pegi check sbb bru sampai dr outstation 😔nk tanya sis pegi Hosp atau klinik ?

1y ago

Pegi klinik doc ckp kantung ok & dah ada heartbeat. Awk ada sakit pinggang cramp tak? Semoga awk & kandungan baik² aje🫰🏻

Nak tanya.. Saya belum bukak buku pink lagi kat KD., Tp spotting nak terus ke KK atau inform KD dulu ye?

Cuba tanya doktor kalau perlu ambik ubat dupasthon , untuk elak keguguran berulang