Ruam Baby

Mommies out there boleh tak suggest cream ruam apa yg bagus utk newborn baby?Ruam2 naik dimuka..

35 Balas

Kelebihan Lemon Balm Hooneymommy‼️ Alternatif untuk memudahkan mak-mak bantu redakan 👇 🍋 Selsema 🍋 Kahak 🍋 Batuk 🍋 Boleh turunkan kuning baby 🍋 Masalah kembung perut anak-anak 🍋 Enzema 🍋 Terapi untuk migrain 🍋 Hilangkan stress 🍋 Mengurangkan sakit sengugut 🍋 Mengurangkan sakit gusi 🍋 Boleh mengubati sakit resdung 🍋 Campak 🍋 Bebas Pneumonia 🍋 Ruam Dan banyak lagi ok mommy semua‼️ HM🍋 hanya untuk kegunaan luaran sahaja, tak perlu makan ye😜 Ianya tak berangin dan tak panas bila digunakan... 👍 Ianya sangat sesuai digunakan untuk anak semasa dalam pantang.😍 Sesuai untuk semua peringkat usia, daripada bayi seawal 2minggu hingga ke dewasa boleh menggunakannya.🤩 💯organic, tiada bahan terlarang atau bahan kimia berbahaya yang terkandung dalam balm ni. Ia adalah 💯 menggunakan bahan semulajadi iaitu kupasan lemon , bawang putih asli, minyak zaitun & Habastusauda.💕 Produk Muslim dan telah mendapat kelulusan KKM. Sebab inilah mommy rasa lebih yakin nak guna Lemon Balm Hooneymommy 🍋 Berminat? Click je link bawah ni ok? 👇 http://www.wasap.my/+60183867211/3FREEGIFT Anak sihat IbuBapa Bahagia👨‍👩‍👧‍👦 #HooneyMommyLemon #AgentMelaka #LemonBath #LemonBalm

Guna bedak agnesia je anak sy 2 org yg si abg dulu ruam teruk dkt muka ruam berair dan berbau mcm2 ubat ruam pakai tp xelok langsung.Last skali sy guna bedak agnesia alhamdulillah sekali pakai ruam dia kering lps tu beransur2 baik.Si adik pun mcm tu jgk ruam teruk lps pakai bedak tu mmg elok.Licin je kucit dia.Blh cuba mommy...

2y ago

ruam untuk baby 1 blan boleh pkai bedak agnesia juaga ke ..

sudocream sgt bgos wlau pon ank da besa . sehari dua dh ilang dh ruam . wlau pin tok nappy cream tpi sesuai jugk guna letk pd ruam d tmpt lain . sapu nipis je sis . sy prgi beli d farmasi mse tu dorg yg suggest kn sudocream tu . ank da 2thun msih xabis lg cream tu jimat dn brkesan . Alhamdulillah .

Saya bg ank saya pki nie.. Alhamdullilah cpt.. Tp ibu kna try dlu.. Kekdg baby ada yg ngam ada x.. Tp Inshallah kita Cuba kan.. Kesian baby bila durg terkena ruam nie.. Kita yg x sdp hati tgk durg.

5y ago

Tula...risau tgk baby naik ruam2...nampak dorang tak selesa...tq mommy for sharing..

Nurse ajar cuci muka anak guna air suam lepas menyusu.. Anak sya pun ruam merah d muka.. Alhamdulillah, skrng beransur pulih da.. Ruam tu mula kering.. Boleh try k..

Byk krim yg boleh hilang kan ruam.. Cth calamine lotion, Ocera, mayybaby, dan byk lagi. Cuma Pn peelu berhati2 dgn krim yg ada kandungan steriod. Steriod x bgus utk bayi.

Baby I ada eczema, so I prefer fragrance-free product: 1) Topicrem emollient (medicated) utk muka & leher. 2) Ezerra lotion (non-medicated) utk badan.

Sy pakai mayya baby..mmg khas utk baby..cream die xpnas dan bau wangi..byk kegunaan lain jgk..try la..

Dap2 je dengan käin lembut pastu guna air suam. Biasa tu ruam susu.. Kena rajin setiap kali habis nyusu Dap2 kan pelan2

Sy guna mayyababy cream. Alhamdulillah dgn izin Allah srasi dgn ank yg kulit sgt sensitif tu.