Ruam bayi helppp

Hi mommies anyone pernah try cream sebamed ni tak utk hilangkan ruam bayi? Ruam di muka & kepala. Baru nak try cream ni hopefully berkesan. Do suggest me any cream yg bagus utk hilangkan ruam bayi. #adviceappreciated #firstmom #inginthu

Ruam bayi helppp
3 Balas

for my baby, dia juga naik ruam dkt muka, kepala, tepi telinga, celah2 pelipat kaki dan tangan. and ruamnya merah2 n byk. i try sudocream and calamine lotion mula2 but ruam still sama xhilang sangat. then i try guna olive oil (brand olive house). alhamdulillah now dah 2 days since i guna. and getting so much better. merah2 completely hilang and ruam pon dh makin kurang. so i will keep continue using olive oil. maybe you can try jugak. tpi harga agak mahal la.

Awak cubalah dulu. Kena try and error. Anak saya okay dengan brand Sebamed, Cetaphil, Aveeno. Oh ya! Mustela pun recommended. Saya tak guna yang widely common used by parents which are sudocream, bepanthen, and calamine. These 3 creams were too harsh on my baby's skin. So yeah need to try and error. Kalau ruam anak awak makin teruk and looks uncomfortable to baby, bawa baby ke klinik ya. Suggested klinik pakar kanak-kanak atau klinik pakar kulit.