Baby sy 30 hari hr ni..tp ruam2 kecil dimuka msih x hilang hnya naik dimuka shj adakah ini akan hlg?

Ruam di muka dan kepala shj

Baby sy 30 hari hr ni..tp ruam2 kecil dimuka msih x hilang hnya naik dimuka shj adakah ini akan hlg?
4 Balas

bby saya pon naik ruam jgk sis bila cuaca panas dy akan berpeluh.terutama celah ii leher ketiak akan nek merah ii..mak saya ad petua cari daun semalu sis ramas ii dngn bedak sejuk letak air cap badak sikit n sapu dkt bby .sapu ja dkt tmpt ad ruam.insyaallah akan hilang.heheheh sis bole try sbb sy try menjdi...

ank sy pon ada sbb kne susu n ruam panas. kat bwh leher pon ada. xyah bedung baby n bg pakai baju yg blobang2. sy sapu krim ummialya dan bedk sejuk menjadi jgk. skang dh xde kat muka.

sama dengan saya harini baby sebulan 1 hari. dah tanya doc kat kk. doc cakap ruam panas. tak perlu sapu apa apa just rajin lap muka dia dengan towel basah je. nanti akan hilang sendiri.

12mo ago

t.kasih respon.......risau juga takut ada elergic apa2...

Anak saya pun ada tapi mak saya sapukan tepung ubi. Alhamdulillah okay.