Ruam baby di muka

Baby sy 9bln start naik ruam dimuka. Dikawasan hidung dan pipi. Mommy ada tips atau cream apa2 tak yg boleh sy guna?

3 Balas

kalau baby sya dlu pernah kena mcm tu.. sis cbe try cream snowwhite..rmai dh pkai alhamdulillah smua sesuai.. serasi dengan kulit baby... try beli online kt trusted sller okay..

10mo ago

saya pun guna dari baby lahir sampai sekarang masuk 8 bulan lebih kalau ruam panas tu 2 hari sembuh sudah 😅pakai lotion ni kalau naik ruam jak kalau x pakai lotion biasa ja sebab mau jimat 😂🤣

Ruam macam mana tu sis? Dah berapa hari? Elok awak bawa baby ke klinik pakar kanak2. Saya tak berani nak suggest any cream untuk baby. Lagi2 kat kawasan muka.

Sy pergi klinik, dktr bg krim siang dan mlm .. pkai xsampai smggu alhamdulillah hilang ruam .. better p klinik ja sis ..