Bayi 2bulan 23hari susah nak tidur

Hello mommies, normal ke kalau bayi masuk 3bulan tidur sgt lewat pd waktu malam, kadang dekat jam1am baru nak tidur? Baby mengantuk, tp taknak ditidurkan. Menyusu pn tak nak. Risau kita.

1 Balas

ibu boleh follow fb/ig baby language. boleh belajar tentang cara untuk tidurkan anak. ibu boleh cuba buat rutin tidur yang sama setiap hari. lepas mandi petang, urut badan anak, susukan anak, bedung, pasang white noise dan cuba untuk kurangkan interaksi dengan anak, supaya dia boleh bezakan waktu siang dan malam, duduk dalam bilik gelap, suhu bilik yang sesuai, dan dodoi anak tidur.