cara bagi bayi tidur

boleh bagitahu macam mana nak bagi bayi saya umur 6hari susah tidur. dia mengantuk dan menguap banyak kali tetapi tidak mahu tidur walaupun selepas menyusu

3 Balas

jarang2 berlaku baby baru lahir susah tido..selalunya time2 baru lahir laaa yg dia kerap tido..smpaikan nk bg susu pun nk kne kejutkan..msti ade tk kne dgn baby ,keselesaan baby pun kne amek berat jugak..baby baru ni dia lagi selesa bila dibedung..sendawa kan dia lepas menyusu ,tgok pempers ,kalau islam pasang laa pape suruh nk bg dia lena..biasa laa baby baru lahirkan ,dia pun nk biasakan diri dgn dunia

ada lahtu sis yang tak kena. after menyusu kalau tak tidur pastikan baby burp. check pampers / suhu bilik ( sejuk sangat or panas sangat / badan baby ( perut kembung ke ). then if clear semua pasang surah sikit, dodoikan baby. baby baru2 ni kena selalu perhati.

ade tu xkene..maybe xsendawakan dia lepas susu...