Normal ke bayi 10buln lebih suka tdr tengkurap?

Assalamualaikum moms , nak tnya tada tak moms yg pglman anak suka tdr tgkurp ni? Takpe ke bayi sy bru 10buln lebih suka tdr tengkurap ? klau ksi telentang dia keraskn bdn dia x suka smpai nngis2.. pastu dia tetap tengkurap balik . Sy bgung la bahaya ke tak 😌 #firstmom #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

ank sy pn tido camtu..nampak dia slesa mcm tu la..dia dah pandai alihkan pergerakkan kepala ke kiri ke kanan ikut keselesaan dia..kdg2 tido terlentang jgk.cuma sy pastikan xde selimut or bantal2 kt kawasan bb tido

Wa'alaikum Salam moms, in shaa Allah xde apa, pasal anak saya yg ke 3 dari umur 1 bln tidok tengkurap. Tapi kepala dia hadap samping 😊. Sampai sekarang dah 2,9bln masih tidok tengkurap. 😁

anak sye pon mcmtu skrg dh 6bulan sjak umo 5bulan tdo mcmtu ble telentangkan xmo normal je rsenya

xpe..biarkan..pastikan sis sentiasa pantau dia

takde