Kepanasan

Hello mommies.. besok sya da masuk 34w.. ada x mcm sya, tiap tengah mlm smpai la ke subuh, ke pagi rasa panas smpai susah nk tdur.. ada apa tips nk kurangkn rasa panas tu ya..

8 Balas

Sama sis, saya pun kepanasann. Berpeluhhh peluhhh tidur. Tapi sekarang ni saya ambil cara tidur dengan baju tidur yang nipisss, macam jenis lingerie tu. sebelum tidur basuh badan sekejap dengan air sejukk. Mandi sekejapp je. kalau saya pakai baju dengan seluar yang kain biasa tu pun saya boleh berpeluh basah tilam 😅

2y ago

sya pn tdur pakai bju jenis tu..tpi msh juga berpeluh2.. kdang sya bangun, duduk dpan kipas smpai peluh kering sikit, bru tdur blk.. tpi x lena dah..😅😌

Sy sediakan botol air spray kt tepi bantal .. untuk spray badan 😂😂 sbb sy pkai baju tidur yg mcm lingerie tu je .. jdi yg mana kulit terdedah tu sy sprayyyyyy .. fuh lega sikit .. tpi kerap la😂 walaupun bilil sy ada tndas , sy lama lama malas nk mandi smpai 4/5 kali satu mlm tu.. so cara saya spray la

2y ago

😂😂sama la sis.. da pesan jgn mandi mlm.. tpi x tahan nk buat mcmna.. x boleh nk tdur pla..😅😅

Satu kipas syiling, satu kipas Stand. Nak beli aircond xmampu lagi. Kadang siap suruh husband tido tmpt lain Sbb badan dia rasa panas. Badan start berpeluh lagi2 bawah breast n Leher. Nak tak nak pukul 2,3 Pagi mesti mandi basah rambut skli. Pastu tido Pakai spender bra je.

2y ago

Hahaha pernah je xpakai Tapi Sbb ada jantan berbulu(encik meow) Suka tido menyelit sekali kadang2.. haha masuk Angin tu xda pun la. Merepek je, Tgu je kentut Nnty buang Angin tu Balik ckp dgn mertua

Sejak mngndung ni badan memang panas mcm demam. Tapi xberpeluh tapi buat sy xselesa. Kadang2 sy akn tido atas lantai beralaskan sejadah gebul tebal tu baru boleh tido. Kaki kena lantai, mozek tu rasa sejuk2 baru boleh tido hehee

2y ago

sya berpeluh sis.. hbis baju basah.. kadang, sya x tdur dkat suami...sebab suami suka peluk.. haba dia tu... sudahla panas.. tmbh dipeluk.. lagila..😂😂

sy ni baru 20w pun badan panas semacam. kalau tak tahan sgt sy mandi walaupun masa tu pukul 1 pagi. biasa tu sis,hormon kehamilan mcm tu. anak² sblm ni memang sy rasa mcm tu

2y ago

kadang sya x tdur sblah husbnd sbab panas.. smpai lapis tilam tebal tu boleh basah dgn peluh..

sama saya.. siap pakej batuk + terkencing sekali. ni skrang ni dok tgh batuk yg tk boleh nk tahan. sampai rasa tk cukup nafas di buat nyaa

2y ago

jumpa, tpi doktor hanya bagi 2 jenis ubat saja. sbb saya gdm, jdi hnya ubat tertntu ja yg boleh makan. tu pun sekali . habis tu dah tk boleh.

sama sy sis ... bkn tngh mlm je panas berpeluh2 ... time2 biase pon panas jugak ... kalau boleh rase nk duduk depan kipas je ..

2y ago

itu la ... panas nye tak boleh nak bawk bincang dah ..

sama😂 32w skrg. mmg menjejeh peluh. pns sntiasa

2y ago

🤣🤣🤣 x tenang kita mengandung sis.. beruntung yg preggy x rasa panas tu...