Bayi Nangis

Hi Mommies nk tny baby I dh masuk 4 bln xpi dia masih nangis kuat Klu dh ngantuk. Dia jerit & nangis. Apa yg kena buat tido tanpa nangis? Sometimes I risau and takut Klu nangis kuat any harmful utk dia. Tlg

6 Balas

Boleh jadi baby terlalu mengantuk/letih, jadi baby menjerit & menangis. Aware masa tidur baby.. tetapkan jadual waktu makan, tidur.. sebelum nap/tidur, tukar pampers, baju, urut baby.. Tapi mungkin juga itu adalah cara menenangkan diri sendiri