Bayi Nangis

Hi Mommies nk tny baby I dh masuk 4 bln xpi dia masih nangis kuat Klu dh ngantuk. Dia jerit & nangis. Apa yg kena buat tido tanpa nangis? Sometimes I risau and takut Klu nangis kuat any harmful utk dia. Tlg

6 Balas

normal sis klo bby nak tdur msty meragam...tngok pampers kot² da penuh tukarkan...lps tu cuba bg susu taruh ubat kat perut ubun² telapak kaki belakang baby kot² msuk angin...mcm anak ipar cya msa umur 4 bln asal nak tdur je nangis kuat ssh pla tu mw ksi brhnti last² beli cucut bg dy ah trus diam..anak buah cya nangis sbp xdpt nak isap ibu jari dy jdi kitaorng gntikn dngn cucut..😂skrng da msuk 7 month da pndai n da tw mana satu ibu jari yg slalu dy hisap so cucut nya da lma xpkai...

Maybe itu sikap dia so tak boleh buat apa sbb anak kakak ipar I pun mcmtu juga sampailah besar sekarang umur 4 tahun boy. For me no harm for the baby. But maybe mom can try to calm the baby macam I kena peluk baby goyang-goyangkan baru dia diam or bagi pacifier tapi tak disyorkan. Syukur baby I tak loud sangat.

Boleh jadi baby terlalu mengantuk/letih, jadi baby menjerit & menangis. Aware masa tidur baby.. tetapkan jadual waktu makan, tidur.. sebelum nap/tidur, tukar pampers, baju, urut baby.. Tapi mungkin juga itu adalah cara menenangkan diri sendiri

ank sy pula msa baby xkuat nangis. skrng dah umur setahun, 24 jam sikit2 nangis. nak itu nangis, nak ini nangis, mkn nangis. 😂

tu normal. tp nak elak tu, jaga awake time dy. ckup awake time, trus bg tido/nap. awake time n nap boleh search kat internet

normal