Baby kuat menangis / meragam

Anyone ada experience tak anak kuat nangis/meragam? Anak i jenis suka nangis je klau main pn skjp je stgh jam pstu nangis. Kdg dukung dh, susu dh, berak dh still nangis. Plus, suka dukung kt luar rmh je. Tidur pn nk smbil dukung duduk tu. Ltk je nangis tk thn lma klau ddk pn. Kdg jgk nangis sbb tk dpt jari nk hisap. Any advice tak? Kdg i stress tktau la anak i situation ok nk brkepit dukung / kena cari ustaz. Ank i 2months+/68hari. TQ

3 Balas

Sama la mcm anan sy. Kkdg smpai habis akal mcmna nk hentikan tangis dia sampai sy sendiri pun menangis jaga. Sgt lelah & penat jga anak kuat menangis. Skrg ni dia sdh 4bulan 24hari. Kurang sdh wlpn msh ada menangis tp better dr yg msa dia 1mth-2mth. Cara berubat kampung pun cuba. Xberkesan. Cari tips2 hentikan anak menangis d fb google guna white noise smua tu xbkesan. 😅

5y ago

kan. tak senang nk jaga ank yg susah nangis ni. penat stress. ank i boy, ank u girl/boy? kena sabar nnti bsr sikit la. i beli buai pn tknk ddk sngt. nk bt krja rmh a bit ssh 😅 alahai anak bertuah

Try crik ustaz or bkak kn mp3 ayat2 alquran n bg puting.. Mne tau bg puting dia ok snyap.. Sbb dia suke isap jari kn...

5y ago

So far semua puting dia reject. I dh beli smua MAM, Pigeon, NUK, Natursutten semua dia taknak. I cuba buka ayt ruqyah la utk dia, before ni pn i pasang je kalau balik dari mana2 tmpt even dkt rmh je 😅. I trfkir jgk cri ustaz tp tu la tgk mcm mna nnti

bby high demand namanya tu. kne byk sabar layan karenah. buh dlm carrier letak mainan gantung² tu dah cuba?