Baby Meragam

Hi semua, nak tanya knapa ye baby tiba tiba kuat meragam? Dia bgun tidur je dia nangis. Lepastu bg susu dia diam then nangis lagi. Dia nak tido pun nangis mengamuk. Dh tukar pampers and takde kembung perut. Sblum ni dia ok je takda nak nangis mcm skrg. Baby 2 bulan 23 hari #seriusnanya #firstbaby

6 Balas

Beralih bulan tuuu. Baby saya mcm tu juga. Everytime nak beralih bulan akan meragam sikit. Org panggil growth spurt. Sbb baby nak kena adapt utk enquire new skills

sama la mcm baby sy. sejak masuk 2 bulan ni kuat nanges. lagi2 malam. pkl 11 12 tu dia start la nanges kuat2 mcm kena pukul haha

Kalau dia menangis sampai keluar air mata then kita bagi susu pun dia tak nak tu kenape eh ? Ada berkaitan dgn gangguan ke ?

normal la tu. bby nk tdo mmg meragam pon. jadi mak jgn malas nak deal dgn anak meragam. benda tu normal je utk bby.

sama. baby meragam kalau nak tidur @ tak cukup tidur

Kembung kut ataupun growth spurts