GDM

Hi mommies, just nk share sikit Saya dah 2 kali minum air gula, 1st 4bulan pregnancy, 2nd 7bulan pregnancy.. Bacaan semua normal. Tiba2 waktu check up 8bulan, sangkut gula dlm drh.. Officially 34weeks, kena buat pemantauan GDM di kk, mujur ade alat ni xperlu pergi sampai 3 kali sehari ke kk.. Harap2 result stable and xperlu undergoes medication.. To all mommies, time puasa ni bykkan minum air putih and avoid sugary food.. Dh kena tahan nanti byk hal nk keluar rumah time pkp ni.. Pray for me and my baby.. Moga semuanya baik2 sahaja.

GDM
2 Balas

Selagi tak kena makan ubat/insulin, pantau sendiri je walaupun bsp under control. Sy sampai 38w kena check gula lagi kalau belum bersalin..

4y ago

Thank you atas sokongan 💖😘

Moga semua dipermudahkan.. Amin..

4y ago

Thank you sis Iya