Tips tak sangkut GDM

Saja nak share pengalaman dgn mommies.. Waktu anak pertama sangkut GDM bacaan 11.7, setiap hari kena pergi KK 4 kali sehari cek bacaan gula. Kandungan ke-2 kita take serious rupanya tak sangkut pun, semalam minum air gula. 1. Start puasa drp 9malam, esok minum air gula jam 8.30am. 2. Minum air gula cepat2 jgn take time langsung. 3. Dalam masa 2 jam banyakkan minum air kosong walaupun nak muntah (bloated) Alhamdulillah tak sangkut. #sharepengalaman

1 Balas

Maaf nak tanya, tahun bila mengandung tu setiap hari kena check? Masa tu GDM apa.