meragam tengah malam

hi mommies . nak tnya apa mommy2 buat tgah malam utk bayi kalau dia meragam . bagi susu dia tolak nangis , bagi masuk buai nangis , dah tukar pampers, dah letak mnyak kat perut , dukung pun still nangis juga . last2 sya ayun dia kuat skit smbil tepuk punggung baby kuat2 smpai dia trtdur smbil nngis. lpas tu sya rasa bersalah sngat sya pulak nangis 😭

13 Balas

Dia minum susu badan ke? Kalau iya, ada makan apa2 yg sejuk atau ber'angin'? Contoh timun, cempedak. Kalau iya, dia mungkin kembung perut. Anak saya pun pernah macam tu. Menangis kembung perut dia bukan sekadar menangis biasa2, dia 'melalak' sampai satu rumah tak boleh tidur. Atuk, nenek, pak cik, mak cik dia semua bangun. Tengah malam. Semua try pujuk2, tak mau. Sapu2 minyak telon, tak jalan juga. Last2, belikan gripe water dan campur dalam susu untuk baby kembung perut. Alhamdulillah, tak lama lepas bagi tu, dia okay. Awk try Google 'gripe water'. Selain daripada tu, kemungkinan lain, try pasang ayat2 suci Al quran, bacaan doa.