Gastrik sejak minggu ke 5

Hi mommies. Nak tny, bila mengandung memang akan ada gastrik ke? Perut sy pedih , kembung, xsedap sejak 5 minggu pregnant… sekarang dah nak masuk 8 minggu… adakah gastrik ni akan berterusan sampai trimester akhir?

1 Balas

Normal ibu, mcm I mmg ada gastric problem dan masa pregnant I dpt gastric minggu ke 6 sampai minggu ke 14 including morning sickness day night muntah mual semua, lepas dah stop. Sesetengah ibu morning sickness sampai trimester 3,depends ikut badan. Ibu boleh consult doctor kalau gastric berterusan, doctor akan bagi ubat. Meanwhile jgn makan makanan berangin and minum air suam byk2 ya.