Gastrik semasa mengandung

Bagaimana nak redakan sakit gastrik/kembung perut? Ubat apa yang sesuai?

7 Balas

Saya pun kena jugak. Saya pergi klinik swasta bagitahu saya mengandung & kena gastrik. Doktor bagi ubat gastrik jenis pil. Makan sebelum makan nasi. Sekarang okay dah, tak ada kena gastrik. Doktor akan bagi ubat yang tak effect dekat baby. Janji bagitahu yang kita pregnant

Hi sis. Nah, ini ada sedikit tips untuk atasi gastrik ketika mengandung: https://my.theasianparent.com/gastrik-ketika-mengandung

Ade minyak panas tak puan. Sapu2 ke..kot membantu.

Try avoid makanan yg “berangin” sis

Ok, thank you. Saya akan cuba

Thanks sis

Gaviscon