Tanda gugur 8w

Hi mommies . Nak tanya yang dah berpengalaman . Takot . Sy 8weeks tpi ade spotting coklat . Adakah tu tanda nak gugur atau normal spotting ? Wallahualam . Takot sgt

9 Balas

sy mse kndung 10w de spotting..sy igt biasa je..xg klinik pn..hari ke 5 kuar darah bru g klinik...doc scan dh npk baby n degupan jntung..doc bg ubt kuatkan rahim ...tp msh bleeding gak...g lg ke klinik doc scan dh xde denyutan jntung baby..sy keguguran...xde rzeki sy..slps sthun sy mgndung lg ade spotting gak mse kndungan 5w trus g klinik doc scan npk kntung je...jd doc bg ubt kuat rahim sbb sy dh 3 kli keguguran...alhamdulillah sy dh besalin mse kndungan 37w pd 30/12/2020....jd baik sis g klinik tuk kepastian ye

pengalaman sy preggy 8 weeks spotting brown. smpai ke fresh blood. 2 minggu on off bleeding. last2 turun darah banyak n keguguran. kalau puan cek hospital baby sihat, tak ada apa perlu risau. tp kalau awal preggy cek mmg tak nampak baby, tak ada heartbeat atau ada problem lain, mungkin ini tanda awal keguguran. moga semua baik2 sahaj

depends iuga spotting tu banyak atau sikit, and kekerapan. tapi lebih baik ke klinik segera. kalau pengalaman saya dulu saya keluar dark brown spotting, sama macam tanda yang keluar dihujung waktu period tu. tapi spotting tak berhenti sampai la keluar darah pula lepas tu. saya gugur masa usia baby 9w.

Hai , first setiap ibu pregnant simptom tak sama . Lain ibu lain dia punya simptom . Klu ada spotting yg beterusan selama beberapa hari dan ada berlaku pendarahan terus g jumpa doctor untuk kepastian. Nnt doctor akan buat scan .. yg penting think positif. InshAllah 😊

Sy preggy 8mgu ad spotting jgk.. tp xbanyak, sikit2 je.. skrg spotting dh xde.. alhamdulillah dh 20w dh skrg.. aritu tkot jgk sbb ad history gugur thun lps.. selagi bukan darah fresh n ketulanzz insyaAllah xde pape..

Mybe rahim sis lemah pergi clinic untuk doktr bg ubt kuatkn rahim & bedrest . Saya pernh gugur rsa sengugut yg teruk beserta sakit perut . Drah merah mcm drh period

4y ago

ohh yeke . allahu . tkot pulak . timekasih ya sis 💓

better sis g hospital... nurse kk pn ada pesan sikit atau bnyk better ke hospital trus... saya pn tjdi mcmto trus prgi hospital

3y ago

semoga ada rezeki sis sabaq yea.. lpsni kalau tjdi mcmto lg better g hospital trus... bahaya

saya dah 9weeks 3day... tpi stil ada spotting coklat.. doktor dah bg ubat kuatkan rahim tpi masih ada darah...tpo spotting2 je..

3y ago

tapi scan baby okay ke ? darah keluar banyak ke sis ?

pi hospital