Rupanya pendarahan ringan & spotting selama ni Tanda-tanda nak gugur Scan-scan baby dah tak ada nadi Allahu ?????

30 Balas

salam takziah sis...Allah sebaik baik perancang...dulu sy pun pernah camtu gugur 10w...first spotting tanpa sakit 2,3 ari...after scan terus sakit n gugur...papepun sis kena pantang bebetul, berurut, rehat..in shaa Allah ada rezeki nanti..

Sabar ya sis. Takziah. Saya baru kena subuh semalam. Spotting berlarutan slama 6hari. Kmncaknya skit spt snggugut tp lbih truk hri ahad smpi ke sahur, subuh smlm kluar ketulan mse sy nk mndi (time ni dh ready nk ke hosp)

4y ago

Allahu..sy dh lalui 2 hari lps..mmg xde rezeki..seharian thn sakit sgt mcm nk bsalin lbh truk dr senggugut. Akhirnye ptg pkl7 sblm bbuka ia jtuh sendiri..mlm tu jgk ke HTA..doc buka guna alat mcm mlt itik tu utk hentikan pendarahan..seluk tgk bukaan ade or x..n scan ikut bwh utk makesure smua dh abis keluar..& kn suntikan kecutkan rahim..yup rase mcm nk muntah lps tu kan kesan ubt tu..fuhh hanya yg lalui je dpt rs sktnye mcm mn kan..smoga kita tabah ye..Allah sebaik2 perancang..redha je..😭

Takziah,be strong ok. InShaaAllah...nnt Allah beri ganti yg baru. Sekarang nie sis,jaga diri. Rehat sebaiknya untuk pemulihan.

Kuat semangat ok..jaga pantang 2 minggu betul2..lbh baik lg 44 hari..inshaallah akan lekat..sy pernah merasa kehilangan itu..

nak tanya lepas keguguran tu ..haid datang macam biase tak ?. ermm salami takziah utk awak ye

Sabar yea sis 😭kuatkan semangat tau..ada perancangan terbaik dari Allah InshaAllah aamin

Allahu.. Semoga selamat semuanya dan baik2 saja. Moga ada rezeki lagi lepas ni. Aamiin.

Sama macam saya. Ggur 26/4/2020. 3 hari bleeding n spotting. Rupanya jd anak syurga

Allahu..takziah sis..kuatkn smngat yer..InshaAllah anak syurga menanti di sana..

Takziah. Banyakkan bersabar ye. In shaa Allah ada rezeki lain. Take care...