Bleeding In Pregnancy

Hi Mommies, Nak Tanya Utk Kepastian. Kalau Pregnant 6weeks Mmg Akan Ada Darah Sikit Ye Kat Pantie Liner. Maksudnya Selepas Selesai Toilet, Bila Lap Dengan Tisu Kering Ada Darah. Tapi Darah Cair Je. Dalam Few Days Ni Macam Kerap. Any Idea Boleh Share. For Those Berpengalaman. Or Pernah Alamai Juga. Perlu Ke Jumpa Doc.?

27 Balas

Alhamdulillah, atas pencerahan semua sy telah check di ppukm. Nasib awal saya bertanya. Mmg benar bleeding sy disebabkan rahim tak kuat. So doc bg makan ubat kuatkan rahim. Dan next follow up in 3 weeks time. Terima kasih semua. Hanya Allah dapat membalas semua kebaikkan Mommies. 6weeks preg. Jantung baby sangat baik. Alhamdulillah

5y ago

Semoga dipermudahkan. Jangan stress okay.

yes sis kena n perlu jumpa doktor.. sy pun sebelum ni dgar ckap org benda tu normal.. tapi hakikatnya lain org lain penyakit.. sy pernah alami dri drah cair smpai darah bnyak.. smpai 4x tukar pad penuh sehari..last2 gugur ..mungkin takde rezeki.. bnyakkn rehat ye sis..semoga semuanya selamat😊

Puan kena jumpa doktor. Sebab semua orang tak sama. Kalau ada org yg ckp benda tu biasa pengalaman dia xdk apa2 jd, tp kita tak tahu badan kita mcm mana pula 😊

try p jumpa doc la sis,mcm sy ,ni crta yg dulu2 tak berapa ok klu ada bleeding,time tu sy 14 minggu da keguguran sy sis.bgus p cek la jgn tunggu lg.

Terus cek klinik. Saya pon sama. Masa awal2 pregnant smpi 3 bulan. Jalan laju x boleh, penat sangat x boleh. Tp mmg kne rujuk Dr. Terus.

Jmp doc sis.. Sy pun tgh mengalami..kna rehat jgn lasak2 sgt.. Jgn buat kja berat2..

Spotting lain.. Bleeding lain.. Klu spotting itu normal.. Klu bleeding and kerap.. Perlu jmpa Dr..

Kne jumpe dktor sis utk kpstian... Sy mcmtu jugak.. Last2 xtau ade fibroid.. Huhu

Untuk biasa sis , sbb bila dinding rahim kita nak membesar Dan nak menebal Akan keluar darah sikit

5y ago

Awal kandungan ... masa anak first saya pun mcm tu , saya tanya doctor itu lahh jawapan nyee ... 3 bulan kebawah mcm tu

In pregnancy kalau ada spotting trus refer doktor. Xkisah setitik ke sikit ke cair ke.