9weeks in second pregnancy

Hi, nak tanya any mommies pernah lalui benda ni? i terfikir miscarriage je ni sbb masa first pregnancy tak pernah kena implantation spotting or wtv. dah dua hari mcm ni tp tak setiap masa, siang td kosong je. smlm jumpa pakar dia kata should be ok in few days?? im confused, should i just go to the emergency or just wait… #pleasehelp #pregnancy

9weeks in second pregnancy
4 Balas

pergi klinik swasta and scan condition baby. ni ancaman keguguran ni. jangan lupa minta duphaston (ubat kuatkan rahim). If baby still okay , please bedrest for a few days… Kalau pegi kerajaan lambat and kadang tak dapat pun ubat duphaston tu… Saya haritu kena jugak masa 11 weeks, pergi klinik swasta je scan and ubat dalam RM80. Senang and cepat. Pengalaman saya first time bleeding dulu, pergi hospital government, tak dapat ubat tu pun… Sampai lah gugur… Second pregnancy bleeding lagi terus ke swasta😅

2y ago

saya pergi emergency smlm diorg suruh admit sbb diorg ckp dah gugur tp bila pakar dia ckp threatened miscarriage pulak. tula tak dpt pun duphaston mungkin sbb sy taknak masuk wad kot. scan baby kantung ada, jalan tak buka pun, takda active bleeding. harap harap ada rezeki and semua sihat. thank you sis ❤️

Normal je sis sy pun mcm tu mula tu sy ngat dah tak ada dah gi scan emergency lekat elok je dlm rahim nampak jantung berdegup🥰Darah spotting je tu sy 4 hari bru hilang😊Then jadi balik mungkin sebab hormon janji tak keluar ketulan besar😉Byk rest sis keje berat tolak tepi biar husband urus👍🏻

Saya jadi week 5 mcm ni, Doc ckp ancaman gugur saja, Saya kluar mcm ni lepas balik jalan2 panjat tangga la kayak la,Alhamdullilah skrg week 12 dah, Ni fresh blood sis, saya lagi la kluar banyakk, penuh pad tapi tk ada sebarang ketulan punn. Terus ke emergancy, doc akan cek awak.

2y ago

saya haritu scan patut kiraan LMP dah 9 week tp dr scan nampak yolk sac je dalam 6week. malam tadi pergi emergency doctor ckp threatened miscarriage sbb takda heartbeat baby. tp semua intact sbb sy takda active bleeding, jalan pun tak buka. saya redha je ni, ada rezeki alhamdulillah. tkda maybe ada yg lebih baik. thank you sis 😘

Ini fresh blood. Better go emergency and request fr ultrasound.

2y ago

Thank you