cara makan ubat zincofer

hi mommies, nak tanya takpe ke kalau kita terus makan zincofer selepas makan, tak tunggu 2 jam dulu/ tunggu perut kosong. ada side effect tak? sebab saya kalau makan zincofer masa perut kosong/2 jam selepas makan nanti muntah balik sebab kalau sendawa nanti bau darah 🤢🤢

3 Balas

Hi. Untuk saya & cara saya, saya selalu makan zincofer selepas makan & saya tak tunggu 2 jam pun. Kalau saya terlewat makan ubat pun selepas dari waktu makan, lepas makan zincofer tu saya terus cari apa² biskut untuk makan bagi hilang rasa/bau besi tu. So far hb saya okay setiap kali check up ;)

8mo ago

Awak boleh cuba & try and error mana yang sesuai dengan diri awak ya. Apa² pun tanya Doktor/Nurse ya. Semoga everything went smooth for you :)