tak boleh makan nasi

hi mommies nak tanya sapa ada alahan macam saya.. pregnant trimester pertama tak boleh masuk nasi dalam perut mesti keluar balik.. just boleh makan biskut, roti dan susu je.. saya dah 3hari tak lalu makan nasi cuma makan roti gandum dan biskut jaacob saja

5 Balas

untung sis boleh makan biskut n susu,,,saya 4bulan lebih,makan nasi xboleh,mee xboleh,meehoon xboleh,roti xboleh,naik Kereta xboleh,masak xboleh bau masak lagi lah xboleh,,,nak masuk 5bulan baru boleh nak mkn semua,berat turun terok sgt masa tu,nasib baik bby ok je dokter kata,,,ape yg saya boleh makan just buah jambu batu je masa tu,tu pon lepas mkn kluar balik tapi paksa jugk mkn,sebab pikir kan baby dlm perut ni hehehe

Normal tu sis. Saya mcm tu juga. Second trimester selera makin baik dan sangat2 baik sampaikan makan nasi bole habis 2,3 pinggan penuh sekali duduk. Nasib baik berat tak lebih masa mengandung. Huhuhu

🙋‍♀️. Spsen awl pregnat smpai nk ke berslin x bole mkn nsi ..cba la mkn. .jwb nya mmg klua blk la .yg bole mkn mcm mee2 ke roti bskot buah2. .buah2 pon tgk buah ape yg bole mkn .

Yup.. Trimester sy muntah smpi dehidrasi yg teruk smpi masuk air drip sbb tk blh tolerate any food dn minuman.. Kndugan 4 bulan baru alahan hilg selera makan dtg mbuak2

Ok dah tu atau blh try mee mehon ke laksa ke cmtu...sy dlu nk bkuah je...