makan nasi sekali sehari

salam nak tnye kalau makan nasi sekali waktu tghari, petang mkan roti malam kul 8 pon makan biskut pulak. malam lambat makan nasi boleh ke? ade effect tak ke baby? ada jugak makan buah2 smntara sbelum makan nasi waktu mlam sebab tak selera sangat makan nasi.. ok ke macam ni cara pemakanan nye? #seriusnanya

2 Balas

tak semestinya kena makan nasi 2x sehari pun. pengambilan karbo kena jaga, nanti boleh dtgkan byk komplikasi kalau tak ambil dgn betul. boleh bykkan sayur/buah & protein. tp kalau nk jawap soalan puan, ok je mcm mana yg puan makan. seeloknya stop makan yg berat lepas 8pm supaya makanan dpt dihadam sebelum tidur.

saya pun tak selera makan nasi masa pregnant. tapi saya makan benda lain. biskut, roti, buah, sandwhich. alhamdulillah baby dan mak nya pun sihat2 je.