18weeks 3days

Hi. Faa nk tanya.. Kalau dua hari tak makan Nasi... tapiii faa makan roti, biskut tiger susu, kuetio sup, air milo, buah epal.. Ada side effect dkt bby ke? Tekak memang tak lalu dh nak makan nasi mesti muntah sampai butir keluar dari hidung.... #firstbaby

7 Balas

Hi faa... Okey jer dear.. Sama mcm sy dlu.. Mmg x blh mkn nasi.. Nmpk nasi pn nk muntah, apatah lagi nk mkn... Tp sy ganti dgn mee, buah, roti n lain.. Alhamdulillah okey jer #TAPSupermoms

boleh je sis xmkn nasi..nasi tu karbohidrat..sis bole gantikan dgn karbo lain..kueh tiaw pon karbo dh..dlm buah mcm pisang & epal pon tinggi karbo...

okey tu boleh.. cari makanan lain yg ada khasiat karbohidrat.. sy pun prnh alami bgtu.. skrg baby 11 bulan dah

in sha Allah ok je tu ada kawanya saya lalu mkn biskut je ngn milo .

xkisah sis,janji makan .. sbb itu je yg bole masuk ke mulut ..

mkanan yg sis mkn tu takda beza pun dgn nasi haaa..

okay je as long as makan je ape yg boleh