Tak tahu nak makan apa

First trim, takde alahan apa pun. Tapi rasa tak lalu nak makan.. tengok makanan semua nampak jemu . Saya cuma selera makan lauk dan buah je . Tengok biskut / roti pun tak lalu. Dia akan ganggu tumbesaran baby ke ea? Bukan tak paksa mkn nasi ke apa , dah cuba tapi tak lalu nak telan 😅 ada tips tak?

2 Balas

sy mcm sis...tapi sy tak boleh makan nasi dan setengah2 jenis lauk...terutama sayur..sebelum nie okay start 7week tak boleh dah...2 ari sy tak mkn nasi...sy siap beli nasi ayam konon nak cuba makan...suami yg kene makan...tp sy cuba makan bende yg sy boleh..boleh tahan 2 ari je...ari nie sy paksa makan nasi dgn lauk yg sy boleh telan...sbb badan rasa lain x makan nasi..sy risau gastrik..sbb mmg ada gastrik

4mo ago

tu la sis. sy ni alhamdulillah xde rse lemau ke apa. dh dkt sminggu dh xmkn nasi 😂 mmg xlalu. bru2 ni boleh telan roti ikan bilis je. nasi stkt ni mmg no . huhu sy cuma meratah lauk je. ikan goreng , ayam , lauk2 gitu. selain tu mmg xde. xlalu . taksah kate nk mkn , sebutt pun dh kenyang 😭😂

takde selera tu dikira alahan juga ya. cuma org selalu refer kpd mual muntah sbb itu yg selalu ditunjukkan. for now awk mkn sahaja apa yg boleh mkn..as long perut awk terisi. xde masalah

4mo ago

oo tu pun sejenis alahan ye.. sy ingtkn alahan ni klau mcm mkn pstu muntah2 je 😭 okok terima kasih.. sbb sedara duk bising katanya kjp lgi babyy dlm perut xcukup nutrisi nk membesar smua 🥲