OPK No Test Line

hi mommies. nak tanya, OPK selalunya memang akan naik 2 line cuma beza dia terang (+ve) dan tak terang (-ve). saya punya test line tak naik langsung walaupun samar after ovulation occur. is it normal? ada orang cakap, selalunya kalau pregnant memang takkan naik T line langsung after subur & few days after that dia akan naik balik & terus positive which means pregnant. saya belum missed period, next period will be on 31st March ni. Thanks. Btw, saya TTC for 8 months.

OPK No Test Line
2 Balas

Sy baru try pakai opk yg purple ni.. mmg susah eh nk naik line dia.. 1 line means negatif.. sy try seminggu lpas ovulation.. bln ni lambat ovulate.. cd 27 bru positif. Estimed date period yg baru dlm 31.3..

4y ago

sama date period ngan saya jugak. tapi saya since 3 hari lepas memang naik satu line. ni second cycle saya. first cycle tak pernah result line satu je naik. mesti naik samar jugak.

Sy sebelum tau pregnant, opk sentiasa positif, 3hari sebelum tarikh period, sy test opk dan upt, dua2 positif

4y ago

Tgk dlm gambar, dpo 1 tu positif..opk purple ni susah dpat line terang, sy pernah pkai jugak dlu, 1 cycle tu langsung xdapat positif