Baby 4 months

Hi mommies! Nak tanya, if baby 4 months tido siang kejap2 tu normal ke? Lepas je susu mmg tido tapi tak lama, dalam 30 minit mcmtu dia terjaga dah. #firstbaby #mommybuntu

Baby 4 months
21 Balas

sama lah dgn bby sya skrg dah nak masuk 5 bulan..start umur dia 4 bulan tido 30,40 minit je dah bangun boleh plak dia bjaga 2 jam kadang smp 3 jam tak tido..lepas tu dah tido tak smp sejam bangun balik😆..makin besar makin panjang akalnya dàh pandai nak bermain.tapi mlm ok lah dia tido awal bangun menyusu pun sekali dua tak sekerap sebelum ni 3,4 kali bangun mlm.lena lah jugak ibunya tido mlm cuma siang je lah yg tak dpt nak tido sgt😆

Ank sy yg 2 bln lbh ni pn tdo siang kejap2 je. Lgi2 cuaca pns, dok umh papan lgi la dia xlena tdo, kdg2 mndikan dlu bru dia nk tdo. Tpi mlm alhamdulillah dia xde nk bjaga lama, bgun utk ssu je, full bfeeding jdi xpnt sgt bdn nk bgun buat ssu. Dpt la lelap mata lma ckit.

3y ago

Tq puan. Sama la saya yg pntg malam baby tido. Kadang saya yg kena kejut bg susu. Kalau tak dia sedap tido. Hehehe

Normal..baby makin besar makin nak aktif main makin nk explore dunia..kdg siang hari baby akan take a nap je..mcm kita la jugak.. yg pasti kalau baby aktif wktu siang..nanti malam dia akan tido lena xberjaga..

Normal sis. Anak saya malam bangun untuk susu je. Lepastu automatic tido balik. Tapi siang dia mmg tido tak lama. Maybe sbb malam dh lena tido. Skrg ni siang masukkan dia dalam buai. Lama la sikit tido.

3y ago

Tq sis. Betul tu malam bgn nak susu je pstu dia sambung tido. Ye dalam buai baru lama sikit dia tido. Hehehe

ye sis,ank sy pun dri 4bln smpai skrg 5bln lebih tdo skjap2.. klau nk bg dy tdo lame skit masuk dlm buai..bru siap nk buat kerja2 rumah..hihi

3y ago

Tq puan. Betul tu. Kalau masuk buai lama sikit. Dapat la buat kerja rumah. Kalau tak kejap je dia dah terjaga. Hehehe

Normal sis..anak saya dri 2bulan mcam tu..aktif sgat, tdow kurang..smpai berat pun naik sikit2 ja..slagi xad masalah ap2 jgan rsaw sis..

3y ago

Ye😉

Normal rsa ank sya dri dlm prut smpi luar prut mmg jenis tido kjp jer..skrg dh 1y9m pun tido kejap jer lps berjaga skrg nk jdi abg dh

3y ago

Tq puan. Ya ke? Tulah risau dia tak cukup tido. Tp kebanyakkn baby mcm tu normal la maknanye. Hehehe

Sama la.. Kdg tu, bru nk masak dh dia tido. Skali intai2, dia duk main pulak... Tp Alhamdulillah mlm2 tido lama.

Sama! Baby 4 bulan jugak.. Tido sekejap2 je.. Nak main banyak.. 😍 Malam tdo ok.. Bangun minum susu je..

3y ago

Hehehe sama la kita puan. Yg penting baby sihat kan 😁

samala..ank pn 4 bulan..tdo kejap2 je..tp mlm naseb tdo trus..jaga nk susu je..hehe

3y ago

betol..biarla siang tdo kejap2..asal malam xberjaga..lau x,panda la 😁