Cara tidur

Hi Mummies! Nak tanya, saya nak masuk 34 weeks. Okay ke kalau tidur terlentang macam biasa? Sebab lagi selesa instead of mengiring kiri @ kanan. Rasa macam lagi lena tidur. Takde masalah kan?

7 Balas

Kalau awk pegi scan nnti akn nampak kedudukan baby awk, masatu awk akn rasa bersalah sgt nk tido terlentang 🥹. Baby sy, muka ngadap ke atas..kdg ke tepi mcm tu.. dia belum betul2 mengadap ke bawah, so kalau awk tido terlentang awk bleh imagine la mcm baby terhimpit cmtu. So better awk tido mengiring..kejap2 tu ok la kot tp jangan lama. Saluran darah baby boleh tersekat klu tido terlentang

Elakkan sis tidur terlentang. Saya ada baca jugak kalau tidur terlentang ada risiko pada baby mati dalam kandungan sebab saluran darah jd sempit. Tidur mengiring lebih bagus sama ada kiri atau kanan. kalau sis terjaga n perasan tertidur dalam keadaan terlentang cepat2 ubah posisi. Sikit je lagi untuk kita bertahan semoga sis kuat yaa 💪🏼💪🏼💪🏼

better tidur mengiring sis, sy ada masalah saraf tgn (hand carpal tunel syndrme) tgn kiri kanan dah x boleh memegang brg . tidur mengiring buat kebas2 tgn tp sbb kepala baby dah kebawah sy tahan je la. taip mesej jari x de deria rasa. harap sis bertahan smpai bersalin. kesian kat baby terhimpit mommy tido terlentang.

Bertahan la utk beberapa minggu je lagi sis...sy pun sama baru nak masuk 34 minggu...dpt terlentang skjp pun nikmatnya la rasa...tp malam mmg akan tido position mengiring...kalau dah tertido terlentang siap husband kejut suruh tukar position mengiring...bahaya untuk bby kalau saluran darah terhimpit

Sy x blh tidur tlentang. sakit. smua saluran oxygen,darah yg salur ke bby tehimpit. jdi sakit susah bnafas. Sy tidur pusing Kiri selesa bbnding knan. sya sokong perut guna bntal . alhamdulillah selesa

boleh tapi jangan terlalu lama. saya pun mcm tu, terlentang je selesa, tapi dr tahu dr tak bagi. saya asal mengiring je aduii mmg tak selesa.

risiko baby mati dalam kandungan sebab salur darah utama terhimpit. Dr tak bagitahu?