Tidur terlentang

Hi mommy semua. Sy pregnant 16 weeks lebih nak masuk 17 weeks. First baby. Org ckp tak naik tidur terlentang. Betul ke? Tapi dah try tidur mengiring kiri kanan, bangun je tup2 tidur terlentang balik tanpa sedar. Risau jgk takut effect dkat baby. Bila baca2, jadi risau, jadi overthinking pula. Huhu mcm mana ye? #1stimemom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

1 Balas

Masa kandungan dah besar bahaya tidur terlentang kerana ada pembuluh darah belakang baby duduk tu. so kalau baby besar dia akan tekan area tu and bahaya for the mother. Try tido mengiring and letak bantal belakang you so that kalau terpusing pun tak la dalam keadaan terlentang sangat

3y ago

I see. Thank you. Sbb perut sy blm besar sgt. nmpak sikit je baby bump 😅