Buku pink utk 2nd pregnancy

Hi mommies.. Nak tanya, buka buku pink utk second pregnancy kena bawak husband skali ke?? #pleasehelp

15 Balas

setakat yang tahu, buka buku pink tak pernah perlu bawa husband pun. tak sure kalau klinik swasta ada yang ada extra tests untuk husband, tapi takat ni KK tempat saya tak perlu. senang, sis call dulu. lagipun banyak KK mmg kena call dulu untuk buka buku pink. sebab kadang kita awal sangat lagi, dia akan bagi appointment bila kandungan dah 7-9 weeks mcm tu. time call tu sis tanya lah nurse direct perlu bawa husband atau tak.

Hi ..Tak perlu sis..Saya baru je buka buku pink second pregnancy 1/8 hritu, sye call kk dlu tnya.. Lepastu kk bgi tarikh appoiment utk dtg and minta saya bawa buku pink first pregnancy.. Sis bole call tnya kk dlu perlu bawa suami ke tak and sis bole tnya kk time call perlu bawa apa.. Sbb sstgah kk lain2 ..

bergantung pada klinik kawasan awk sis.. kdang klinik tak sama SOP depa.. klau dulu ank first suami kena ikut, ank no 2 pun sama saja. just nak check HIV saja, masa nak test ja suami ikut. bkn dari awal sampai habis suami kena tadah muka. double check suami isteri takpe, HIV ni bkn main2.

Rasanya pregnancy no berapa pun tak perlu bawa husband rasanya kan 😅 Tp tak tahulah sbb ada juga sy baca ada kk yg nak check hiv husband skali. Kalau kk sy 1st pregnancy haritu mmg check hiv ibu shj. Kalau sis nk yakin, senang call je kk then tanya perlu ke husband ikut skali

8mo ago

Haah sis. Ada kk nk check hiv suami sekali. Sy tak pernah pula suami check sekali Sy baru tahu sbb baca komen2 org🤣🤣

buka buku pink tak perlu suami sekali, kalau saya bawa buku pink pregnancy sebelum ni sebab nurse KK akan tanya tentang kandungan sebelum ni; berat lahir baby, sejarah penyakit kandungan dulu, jenis darah. 14 minggu paling lewat buka buku pink.

call kk tnya nak bawa apa.. mcm Hari tu kk suruh Bawa buku pink yg lama, photostat ic dgn sijil nikah.. husband nak Teman kan pun boleh ..nnt kk bg tarikh appointment untuk ambik darah check HIV ibu dan husband..

bawa je sis sbb kk ni ada je kena bawa suami , kk tempat saya kena bawa dari buka buku dgn setiap kali checkup untuk doctor discuss perkembangan baby

Saya pon sec baby now 11w misi yg sama juga first bby dia tlg buka kan buku. Wsap misi senang. Mudah keje saya.

tempat saya kene sbb dia nk ambik drh suami jugak sbb dia nk lengkapkan buku kita

sy bkk buku pink tade pun bawa husb . doc / nurse pun tkde tanya pasal husb .