Baby Boleh Berjalan

Hi mommies. Nak tanya baby2 mommies bila boleh start berjalan? Anak saya nak masuk setahun sebulan. Tp masih meniti je dan suka memanjat je.. Ada tak cara nak galakkan anak berjalan?

2 Balas

anak sy 15 bulan baru boleh jalan sendiri tanpa sokongan. saya biar je anak berlatih sampai dia boleh jalan sendiri. lambat ke cepat saya tak kisah , lagi lama merangkak lagi banyak skills lain dia boleh develop contohnya, dia dah pandai memanjat tempat rendah sendiri .

4y ago

Betul sis. Sy pun tak kisah sgt. Lain baby lain pkembagannye kan. Tp tu la bila sedara dok cakap anak sy penakut sbb xpndai jalan lg. Sedih jugak.sensitip btul bila org tegur pasal anak 😢