Minum air gula dan sangkut

Hi mommies. Nak tanya aritu minum air gula pastu check darah.. nurse kol kata sangkut.. so esok nak kne check darah 4 kali.. nak tanya makanan ape yg seswai dibawa bekal utk kawal gula dlm darah..

2 Balas

Ini pengalaman akak saya yg preggy... Dia minum jus peria katak. Pahit tu sngt pahitttt .. tpi berkesan . Jgn mkan benda2 manis ye. Roti pun ada kandungan gula.. jangan salah beri roti. Beri roti yang tinggi serat. Wholemeal tu klau nak mkn roti.

rasanya mcm roti berkrim atau buah buahan pun da okey puan , ataupun boleh tnye nurse@doctor untuk kepastian