gula sangkut

Pagi ni sy kena minum air gula n gula sangkut.. esok kena jumpa doktor.. usia kandungan 17 minggu.. ada cara tk nk bg kadar gula kurang dlm darah

3 Balas

makan nasi yg tiada kanji. contohnya beras perang. ambil makanan sihat. tolak yg manis² dan berlemak. protin tu mmy boleh kukus, panggang atau rebus. kurangkan makanan berminyak. ambil sayur dan buah² macam biasa. elakkan makan pisang. biasa org yg ada kencing manis kalau makan pisang bacaan gula mmg maik tinggi.

minum lemon. makan nasi low GI, banyakkan sayur, makan buah jambu Batu.

kena kawal makan..makan nasi dr beras perang... 😊