Keputihan

Mommies.. Nak tanya.. Ada tak sini mamy2 yg ada keputihan tapi dah masuk ubat insert bawah tu pn still ada lgi keputihan? Tak gatal dan tak berbau.. Tpi wrna dia kadang kuning kadang2 wrna bening cemtu... Doctor dh bgi ubat minggu lepas, tpi knpa kputihan tu still ada lgi

3 Balas

saya dulu sebelum kahwin keputihan gatal kuning, jumpa Doc. Doc ajar cara penjagaan selalu lepas ke tandas biasakan lap jangan biarkan basah kering sendiri. Bila kat rumah Doc ajar alaskan dekat spender tisu. saya guna tisu dapur tebal yang tak cepat koyak tu. Bila keluar baru guna pantiliner. sekarang alhamdulillah, pregnant keputihan biasa² je. Bersih.

Saya la mcm ni.. Dah 2 kali masuk ubat bawah still ada keputihan... Kuning.. Dan kadang gatal... Saya pn x tau nak buat apa dah... Ada yg kata basuh dgn air rebusan daun sireh.. Tpi klau x silap nurse n doc x saran kn buat mcm tu.. Saya pn dah naik bingung dh krg ni

biasa kalau tak gatal dgn tak berbau tu normal kecuali yg gatal n yg berwarna hijau, tu boleh jadi jangkitan kuman

2y ago

Ya.. Nurse pn ada ckp.. Tpi saya risau klau knpa dah masuk ubat pn still ada lgi keputihan tu.. Dlu msa pregnant 1st prnah juga keputihan n kena bagi ubat insert bawah tu, lpas pkai ubat tu trus xde dah keputihan