Ubat insert

Nak tnya ibu yg ada pengalaman ubat insert dlm vagina utk kurangkn keputihan tu ada kesan sampingan apa² tak? Sya dh 36w dr bgi ubat insert tu tpi takut pulak nak masuk dlm vagina sebb baby dh kat bawah.

7 Balas

Xde kesan sampingn pape. Sy dua kli insert ubat tu. Sblum n lps detect ada gbs. Tp kputihan still ada hm. Tp sy xsuka masuk ubat tu sbb dia triggered sy nk kencing even bru jeeee kencing😂 last2 xthn sngt nk kencing terus g kencing. Xthula ubat tu sempat lekat bnyk mna je 😅😂

ubt tu slmt je sis, sme laa sy da 2 cycle da pkai sbb ade gbs ngn bacterimia... klo awk x pkai lg bhyekn baby, sy ade experience last pregnancy d'sbbkn infection ni laa sy miscarriage ank syurga sy 17 mggu...

9mo ago

mcm mna thu mmg ada gbs dgn bacterimia tu? ada buat swab hvs ke?

Awak ada gbs tak? Keputihan ni bahaya tau bukan sebab gbs je tau, boleh jadi jangkitan kuman lain. Boleh menjangkiti baby bila air ketuban pecah kalau tak dirawat time dah nk bersalin

9mo ago

sya tkthu ada gbs ke tk belum buat hvs tpi dr dh bagi ubat insert tu

boleh je masukkan ubat insert tu. tak ganggu baby, sebab baby dalam kantung, ubat tu nanti dia masuk sampai pangkal rahim je.

9mo ago

yeke. ok baik tq

ubat tu selamat je sis. saya dah 2x pakai semasa mengandung. kalau bahaya dr pun tak bagi

9mo ago

ada buat. 2x pun negatif

saya dh pkai 3x... tp kputihan tetap ada.. 😢😢😢

9mo ago

yeke? mmg ada gbs ke?

Klau Dr bg tu selamat la

9mo ago

tpi dr tu tk check pon lgi hvs utk tgok kuman apa. dia terus bgi ubat je