Keputihan

Keputihan berwarna kuning gituu tapi tak gatal dan berbau.. dulu2 wktu bujang dah pernah mkn pil keputihan, tetap sama je tiada perubahan.. dia ikut hari kadang sikit kadang bnyk, kadang wrna putih kadang kuning.. ibu2 ada masalah keputihan tak dan apa jln penyelesaian ?

1 Balas

keputihan yang tak gatal, tak berbau, dan tal berwarna pelik2 ni selalunya normal sis. ada orang memang lebih banyak dari orang lain. untuk kurangkan, atau avoid jangkitan macam GBS ke, sis kurangkan ambil gula. ambil probiotic untuk vaginal health, boleh pergi farmasi tanya. minum air banyak. semoga membantu.

6mo ago

saya pun sweet tooth juga 😂 pregnancy sebelum ni dah kena GBS. kali ni insaf nak jaga betul2 dari awal supaya tak kena lagi. dah belajar minum air banyak juga kalau tak sebelum ni susah betul nak minum air haha