5week ultrasound

Hi mommies, moga sihat2 semuanya😊 Sy skrg 5weeks pregnant.. pregnancy ke 3, anak sulung Alhamdulillah 4tahun, yg kedua miscarriage tahun lepas.. jadi pregnancy ke 3 ni sy selalu dlm kerisauan yg amat sgt jd semalam 5weeks 3days sy decide buat ultrasound sbb rasa mcm dpt panic attack selagi tak nmpk baby.. tp belum nampak apa2 lg kantung pun belum nampak.. ada mommies yg pernah scan at 5weeks tp tak nampak juga ke ye? Sbb anak first dulu 4weeks dah nampak☺

4 Balas

Normal sis 5w tak nampak apa lagi. InshaAllah sis fikir positif je ya 😉 lagi 2 minggu try repeat scan lagi. Saya sama dengan sis. Anak pertama 4 tahun. Yang ke 2 miscarriage tahun lepas. Pastu ni tengah pregnant juga. Yang ni saya first scan 6w nampak kantung & dot kecik je. 8w Alhamdulillah dah nampak heartbeat 💕

Sama . Sy scan 5weeks tak nampak apa lagi . Doc siap syak suspek kandung luar rahim . Tapi dia kata takpe repeat lg scan 2weeks nnt . Sy cuba positif je skrg . Sb ramai cakap 5week tu normal mmg tak nampak kalau scan . Depends on org jugakk 🥰

Lain orang lain pengalaman. Saya scan 4w ada nampak kantung. Awak banyakkan rehat, jangan buat aktiviti berat. Mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat

Normal lg x nampak 5w.