3rd Trimester.

Hi mommies mesti nervous kan dh masuk 3rd Trimester dalam fikiran mcm2 fikir. Tpi paling utama tak sabar menanti si manja ?

26 Balas

Sy next week da 39mgu kne masuk wad jg 5/8 ni induce bersalin sb ade gdm time preggy skrg pn kene kira gerakkan bby tp rasa da sempit kt dlm gerak pn slow skit semoga bby kt dlm sihat xlm lg nk kuar brg xcomplete lg jnji ade utk bw g hsptl ok setiap bby yg d lahirkn lain pengalaman kuta dpt

Sy 35wk... Mmg neves... Mkin hri mkin ssh nk tdo mlm... Kdg tu trase bby menyondol kt bwh... Trus pk bby dh nk kuar ke.. Sdgkn blm msenye lgi... Sllu ckp, tggu la smpai msenye dlu...bkn ape, tkot pre matg je... Mntk2 slmt dan mudh la smua....

tak tkut jdi mkin tak sbar hehehe.. semoga Allah SWT permudahkan semua urusan sy untuk mlhirkn nti sy shat dan ank pun shat Aamiin dan semoga Allah SWT permudahkan semua urusan ibu² yg bakal melahirkan jgk shat ibu dan ank aamiin

Sy 35weeks ++. Mmg neves sis,barang2 dh get rdy je skrg ni banyak lak travel sane sini. Beg bagasi dh pack siap2 sebelum ape2 terjadi. Tp sy banyakkan positive thinking,xkisah mane2 as long as baby sihat n selamat

Sya pon dah masuk 3 trimester, memang tgah fokus tuk bersalin je ni 😊 sbb pregnant yg skg lain sikit baby agak besar dr anak yg sblm2 so ade nervous jgk,, harap lah dpt bersalin normal

5y ago

Insyaallah amin. Semoga dipermudahkan

Sy menunggu hari jee.. Nervous tp x mou piki cume byk berdoa dn hope semu dipermudahkan...dgn doa akn lebih medpt kekuatan utk diri sndr.. Hihi

Yup betol tu..tuggu jee baby bila nk keluar..Sakit sikit2 mcm perut keras jee msti fikir baby nk keluar dh..pdhal baby sje she keras 😂😂

Excited punya pasal sakit² sikit jak terus nervous fikir baby dah ready nak keluar ke belum 😂😂 #menghitunghari #37week6day

5y ago

Yee tq sis smga urusan kita d permudahkan ...😘

Baru masuk 3rd semester ni. Mula lah sakit pinggul.. Haishh.. X sabar nak tunggu baby kluar.. Walaupun brg2 x complete semuanya..

5y ago

Tidur pun jdi tak selesa, hehe. Tulah saya pun masih beli brg lgi.

Kann sis.. sayaa punn nervous nii, kandungan berusiaa 34 minggu.. dahh laa anak first rasa takut beranak punn adaa 😂